[tubepress mode=”tag” tagValue=”llibreria contes nens” description=”false” theme=”youtube” resultsPerPage=”10″ paginationAbove=”true” paginationBelow=”false” playerLocation=”shadowbox” resultCountCap=”40″]
Avui dia es comú trobar-se llibreries especialitzades en diferents temes, ja sigui de viatges, oposicions, art, però el més comú avui dia és trobar una llibreria solament pels més petits, és a dir, llibreries especialitzades en contes per nens i lectures infantils. Aquesta nova manera de pensar, fa descobrir als més petits una manera d’evolucionar a través de la lectura i del meravellós món que ens pot oferir el món de la imaginació de mà d’un bon llibre i una llibreria infantil on poder practicar i llegir amb els més petits i aconseguir aquests hàbits de lectures que a molts pares els dóna maldecaps.

Normalment no solen trobar-se moltes llibreries pels més petits a les grans ciutats, per la qual cosa en les petites encara és més complicat, però les que tenen aquest tipus de llibreries veuen que és un negoci que funciona molt bé. A més són tendes ateses per gent que coneix tant el gremi de la literatura com el de l’educació, perquè així la seva opinió sigui la més encertada a l’hora d’aconsellar a un pare quin tipus de llibre comprar per al petit de la casa.

En moltes d’aquestes llibreries, a part de vendre llibres de literatura infantil sol existir una zona on els més petits poden gaudir de la lectura perquè així s’acostumin, allà podran asseure’s a llegir o fer consultes per poder triar els llibres que més els agradin. A més també compten amb ofertes de tallers de lectura ja sigui amb la presentació de llibres infantils o tallers de marionetes que expliquen històries famoses per tots, on normalment aquest tipus d’activitats és gratuït i durant els caps de setmana.

Aquest tipus de llibreries s’adapten als més petits també en la decoració, perquè puguin sentir-se còmodes i trobar un lloc com pot ser la seva pròpia llar d’infants o col·legi. Gràcies a aquestes noves llibreries, els nens mostren cada vegada més interès per la lectura ja que des de petits se’ls inculca el llegir, i s’aconsegueix en un àmbit preparat pels més petits. Aquest tipus de negoci a més sol ser part d’una ludoteca en la qual també es podran celebrar aniversaris o fer grups per llegir conjuntament un llibre.

També cal tenir en compte quin tipus de llibres es troben en aquestes llibreries. Solen ser llibres escollits per professionals que saben qué és millor pels més petits. Per això cal tenir clar que aquests llibres no són literatura. Si ho són per a aquells que ja són majors de 12 anys i que poden començar a comprendre el que és un relat en si, però no per aquells més petits que moltes vegades trien els seus llibres pels dibuixos i colors que tenen. Pel que és aconsellable que encara que es deixi guiar per l’expert, la persona que vulgui triar un llibre per a un nen també tingui en compte que no sempre un llibre és un entreteniment i que no tots els nens tenen la mateixa capacitat per comprendre diferents coses.